Koning Filip uitgeroepen tot ereburger van Seoel

Koning Filip uitgeroepen tot ereburger van Seoel
Koning Filip uitgeroepen tot ereburger van Seoel

Koning Filip is vandaag tot ereburger van Seoel uitgeroepen tijdens een ceremonie in het stadhuis van de Zuid-Koreaanse hoofdstad. Het was de burgemeester van de stad met meer dan tien miljoen inwoners, Won-Soon Park, die de koning het ereteken overhandigde. Het ereburgerschap is voor personen die van Zuid-Korea houden en het land koesteren. En volgens de burgemeester van Seoel is koning Filip zo iemand. De vorst bezoekt het land als prins of koning immers al voor de vierde keer. “Bedankt voor uw affectie voor ons land”, zei Park.

Echt uitzonderlijk blijkt het ereburgerschap in Seoel niet te zijn: al meer dan 800 mensen uit niet minder dan 97 verschillende landen kregen de titel al. Twee jaar geleden viel de eer ook prinses Astrid te beurt, toen zij in Seoel was tijdens een economische zending.

Bij de titel komen heel wat voordelen. Zo mogen ereburgers gratis deelnemen aan evenementen van de stad, mogen ze gratis binnen in de stedelijke musea en kunnen ze het openbaar vervoer nemen zonder er een won voor te betalen.

Bron: Belga