Gatz lanceert cultuurkrediet.be

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) lanceert www.cultuurkrediet.be. Die nieuwe website legt uit wat een Cultuurkrediet is, voor wie zo'n krediet bestemd is en hoe het krediet kan aangevraagd worden. Minister Gatz zoekt naast de bestaande financiering via subsidies al jaren naar aanvullende manieren om de culturele sector te financieren. Hij werkte daarvoor verschillende instrumenten en pistes uit. Een van de ingrepen die paste in die visie, was de oprichting van het Cultuurloket. Het Cultuurloket is eigenlijk de omvorming van het Kunstenloket naar een cultuurbreed aanspreekpunt. Iedereen uit de cultuursector kan bij dat loket aankloppen voor advies en ondersteuning.

Naar aanleiding van de eerste verjaardag van dat loket lanceert minister Gatz nu de uitwerking van zijn Cultuurkrediet. Dat Cultuurkrediet is een krediet of lening tot 100.000 euro voor professionelen uit de culturele sector. Het moet dan wel gaan om een project of een investering waarvoor iemand geen lening kan krijgen bij bank.

Een Cultuurkrediet kan aangevraagd worden bij Hefboom, de partner die door de Vlaamse overheid is aangeduid. Voor kredieten boven de 100.000 euro werkt de Vlaamse overheid samen met ParticipatieMaatschappij Vlaanderen.

Alle informatie over het Cultuurkrediet is terug te vinden op www.cultuurkrediet.be.

bron: Belga