Zes gewonden bij raketaanval op woning nabij Tel Aviv

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de buurt van de Israëlische badplaats Tel Aviv zijn bij een raketaanval op een woning zes mensen gewond geraakt. Dat meldt onder andere de krant Haaretz maandagochtend. De raket zou naar verluidt vanuit de Gazastrook zijn afgevuurd. Het Israëlische leger bevestigt dat het een lancering vanuit de Gazastrook had opgemerkt. In de regio ten noorden van Tel Aviv werd kort voordien ook een raketalarm geactiveerd. Omwonenden zouden volgens de krant ontploffingen hebben gesignaleerd.

De nieuwssite Israelnationalnews bericht dat zich onder de gewonden twee baby's bevinden. Er worden ook enkele mensen behandeld die in shock zijn. De getroffen woning staat nog steeds in brand.

Op 14 maart werd Tel Aviv voor het eerst sinds de Gaza-oorlog van 2014 door een Palestijnse raketaanval opgeschrikt. De Israëlische luchtmacht bombardeerde daarop zowat honderd Palestijnse doelwitten.

De Israëlische minister-president Benjamin Netanjahu wordt maandagavond in het Witte Huis verwacht, waar hij ontvangen zal worden door de Amerikaanse president Donald Trump.

bron: Belga