Rustig opbouwen naar een fijn weekend

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vandaag en morgen kan nog wel eens een buitje vallen en blijft het fris. Vanaf woensdag krijgen we steeds meer zon en hogere temperaturen, met zaterdag mogelijk 17 graden. Dat meldt het KMI. Deze namiddag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met enkele buien, vooral dan in de noordoostelijke helft van het land. De maxima schommelen tussen 4 graden op de Hogen Venen en 10 graden in het centrum van het land. Er waait een vrij krachtige en aan zee soms krachtige wind uit noord tot noordwest, met rukwinden van 50 tot 70 km/uur.

Vanavond is er nog kans op enkele buien; 's nachts wordt het meestal droog met bredere opklaringen. Vooral in de Ardennen verschijnen er lage wolken die het zicht kunnen beperken. Elders kan er zich lokaal ook nevel of mist vormen. De minima liggen tussen 0 graden in Hoge Venen en 5 graden aan zee.

Morgenochtend is het meestal droog met nog opklaringen. In de loop van de dag wordt het zwaarbewolkt, maar het blijft meestal droog. De maxima schommelen tussen 4 graden in Hoge Venen en 10 à 11 graden in Vlaanderen.

Morgennacht is het wisselend bewolkt en droog. Geleidelijk verwachten we opnieuw kans op vorming van lage wolken, nevel en mist. Op de hoogten kan de mist zelfs plaatselijk aanvriezen. De minima liggen tussen ­1 graad in Hoge Ardennen en +4 graden in Laag­ België.

Woensdag is het droog en gedeeltelijk bewolkt. In de namiddag verwachten we meer wolkenvelden, behalve aan zee. De maxima schommelen tussen 7 en 12 graden.

Donderdag is het droog met in de voormiddag brede opklaringen. Daarna ontwikkelen zich meer wolken in het binnenland. De maxima liggen tussen 8 en 13 graden.

Vrijdag wisselen mooie opklaringen af met wolkenvelden, vooral in de namiddag. De maxima liggen tussen 11 en 15 graden.

Zaterdag krijgen we mooi weer met veel zon en maxima tussen 12 en 17 graden.

Zondag trekt een zwakke neerslagzone over België vanuit het noordwesten. Het wordt wisselend tot soms zwaarbewolkt met kans op wat lichte regen of enkele buitjes. De maxima schommelen rond 12 of 13 graden in het centrum van het land.

Volgende week maandag is het overwegend droog met opklaringen en meer wolkenvelden in de namiddag. De temperatuur stijgt niet hoger dan 11 graden in het centrum van het land.

bron: Belga