Ruim 40.000 leerlingen leren budget beheren tijdens Geldweek

Ruim 40.000 leerlingen leren budget beheren tijdens Geldweek

De vierde editie van de Geldweek, waarin er extra aandacht is voor financiële educatie, is vandaag van start gegaan. De hele week zullen er activiteiten plaatsvinden in het onderwijs. Meer dan 40.000 leerlingen uit het lager onderwijs gaan aan de slag met educatieve spellen van Wikifin (een educatieprogramma van financiële toezichthouder FSMA), om te leren een budget te beheren. Dat heeft de FSMA vandaag gemeld. Ruim 2.000 klassen zullen op een ludieke wijze financiële educatie in de klas aan bod laten komen. “In onze wereld vandaag wil de FSMA via Wikifin de leerlingen zo vroeg als mogelijk de nodige handvatten aanreiken om later goed te kunnen functioneren in de samenleving”, aldus de FSMA.

Klassen uit de eerste graad van het secundair kunnen op woensdag 27 maart deelnemen aan de Wikifin Quiz. De ingeschreven leerlingen nemen het vanuit hun eigen klas ‘live’ tegen elkaar op via een online platform. De winnende klas mag naar de Europese finale en wint een reischeque voor de hele klas.

Daarnaast organiseert Wikifin voor leerlingen van de tweede en derde graad secundair onderwijs de ‘Wikifin School Challenge’.

Vanaf september 2019 zal financiële educatie in Vlaanderen deel uitmaken van de eindtermen van de eerste graad van het secundair onderwijs.

bron: Belga