Kwal. EK 2020 - Onstuitbaar Engeland walst over Montenegro heen

Engeland heeft maandag ook zijn tweede duel op weg naar Euro 2020 makkelijk gewonnen. The Three Lions triomfeerden in Montenegro met 1-5 en gaan met 6/6 alleen aan kop in kwalificatiegroep A. Na de 5-0 zege van vrijdag tegen Tsjechië begonnen de Engelsen in Podgorica iets te laks aan de wedstrijd. Vesovic krulde de thuisploeg na achttien minuten fraai op voorsprong. Engeland schoot snel wakker en een kopbaldoelpunt van Keane (30.) en een intikker van Rice (39.) keerden het wedstrijdverloop nog voor de pauze helemaal om. Na rust legde een plaatsbal van Barkley (59.) de wedstrijd in een definitieve plooi. Scherpschutter Harry Kane (71.) en Raheem Sterling (81.) legden in de slotfase de 1-5 eindstand vast. Bij Montenegro waren er basisplaatsen voor Zarko Tomasevic (Oostende), Adam Marusic (ex-Kortrijk en Oostende) en Fatos Beqiray (ex-Mechelen). Aleksandar Boljevic (Waasland-Beveren) mocht invallen.

In het tweede duel in de poule speelden Kosovo en Bulgarije in Pristina 1-1 gelijk. Zeneli (62.) wiste voor de thuisploeg het openingsdoelpunt van Bozhikov (39.) uit. Bij Kosovo was er een basisplaats voor Mergim Vojvoda (Moeskroen). Edon Zhegrova, die vorige maand Genk verliet voor FC Basel, mocht invallen.

In de tussenstand in groep A blijft Engeland soeverein aan de leiding met 6/6. Bulgarije (2), Kosovo (1), Montenegro (1) en Tsjechië (0) volgen al op geruime afstand.