Israël brengt meer troepen naar grens met Gazastrook

Israël brengt meer troepen naar grens met Gazastrook
Israël brengt meer troepen naar grens met Gazastrook

Het Israëlische leger heeft vandaag aangekondigd twee bijkomende legereenheden naar het zuiden van het land te sturen en reservisten op te roepen, nadat een raket afgelopen nacht vanuit Gaza een huis raakte in een stad gelegen op 30 kilometer ten noordoosten van Tel Aviv. “Na een evaluatie van de situatie onder leiding van de stafchef, hebben we twee brigades naar de zuidelijke commandozone gestuurd ter versterking”, zei het leger op Twitter. De reservisten zullen “specifieke taken” krijgen, klonk het nog, maar het aantal opgeroepen reservisten werd niet meegedeeld.

De raket werd volgens een woordvoerster van het leger afgevuurd vanuit Rafah in het zuiden van de Gazastrook, en kwam terecht op een huis in Mishmeret. Daarbij vielen zeven gewonden. Het leger zegt dat de raket afgevuurd werd door Hamas, de islamitische politieke beweging die de Gazastrook bestuurt, en een reikwijdte van 120 kilometer had.

Mishmeret ligt op meer dan 100 kilometer van de Gazastrook. Hoewel Palestijnse militanten geregeld raketten afvuren op de Israëlische gebieden rond de Gazastrook, is het erg zeldzaam dat die zo’n verafgelegen gebieden treffen. De woordvoerster van het leger wilde geen commentaar geven op mediaberichten waarin gezegd werd dat de raketten per ongeluk werden afgevuurd door het stormachtige weer.

Bron: Belga