De Gendt had zege niet verwacht: "Ik geloofde er niet echt in"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Thomas De Gendt (Lotto Soudal) schreef de openingsetappe van de Ronde van Catalonië (Spa/WorldTour) op zijn naam met meer dan twee en een halve minuut voorsprong. Toch geloofde hij zelf tijdens zijn lange vlucht niet in de zege, vertelde hij na afloop. De Gendt gaf in het flashinterview na zijn zege aan hoe lastig zijn tocht naar de overwinning was geweest. "De klim waar ik aanviel in de kopgroep, de voorlaatste steile helling, was heel zwaar. Ik kwam voorop met (Luis Angel, red) Maté, maar ik had het gevoel dat hij zich vandaag niet zo goed voelde. Dus moest ik aanvallen en kwam ik alleen te zitten."

"Ik geloofde er niet echt in, maar het gat bleef altijd min of meer gelijk, dus moest ik gewoon vol gas blijven geven vanaf die beklimming. Het was vijftig kilometer op mijn limiet, in de De Gendt-stijl. Op deze manier winnen is nooit makkelijk", klonk het laconiek bij de eerste leider van de rittenkoers, die in de stand 2:48 voorsprong heeft op eerste achtervolger Maximilian Schachmann. Grega Bole is na zijn derde stek in de rit ook in de stand derde, op 2:54 van de leider.

Voor De Gendt is het de vierde ritzege in Catalonië. "Ik hou echt van deze wedstrijd en van de streek. Ik train altijd in Spanje, ik hou van de Spaanse mensen. Ik denk dat het de achtste keer op rij is dat ik hier aan de start sta, en ik presteer altijd goed, dus ik kom graag terug. En zeker met dit weer, het beste dat ik ooit heb meegemaakt in Catalonië. Dan wil je echt wel koersen."

bron: Belga