Cardiff weigert transferprijs Emiliano Sala te betalen

Cardiff weigert transferprijs Emiliano Sala te betalen

Cardiff City is niet van plan de zeventien miljoen euro die gemoeid was met de transfer van de Argentijn Emiliano Sala, te betalen aan FC Nantes. De aanvaller verongelukte in januari bij een vliegtuigongeval. Volgens de Daily Telegraph is Cardiff ervan overtuigd dat het contract met Sala ongeldig is. De oorspronkelijke overeenkomst tussen Cardiff en Sala werd door de Premier League immers verworpen omwille van tegenstrijdige bonusconstructies. Een nieuw contract werd nog onderhandeld, maar niet getekend door Sala voor hij op 21 januari omkwam. Het is ook onduidelijk of hij het eens was met die herziene overeenkomst.

Nantes gaat niet akkoord met de versie van de feiten van Cardiff. De Franse club bevestigde alle administratieve formaliteiten van haar kant op tijd te hebben afgehandeld en meent zo recht te hebben op het transferbedrag.

Een woordvoerder van de Wereldvoetbalbond (FIFA) gaf de krant mee dat op 26 februari een klacht van FC Nantes binnenkwam en dat het onderzoek nog steeds loopt.

Emiliano Sala en David Ibbotson, de piloot, zaten in het vliegtuig dat op maandag 21 januari boven het Kanaal van de radar verdween. De twee waren op weg van Frankrijk naar Engeland, nadat de spits van FC Nantes was overgenomen door Cardiff City. Het lichaam van de 28-jarige Argentijn werd pas twee weken later in het wrak gevonden. Het lichaam van Ibbotson blijft onvindbaar.

bron: Belga