Rusland-onderzoek – Democraten eisen publicatie van volledig onderzoeksrapport

Rusland-onderzoek - Democraten eisen publicatie van volledig onderzoeksrapport

Een Amerikaanse topdemocraat noemt het “verontrustend” dat het ministerie van Justitie geen verdere stappen zal ondernemen tegen de Amerikaanse president Donald Trump in het kader van het Rusland-onderzoek. Volgens Jerry Nadler, de Democratische voorzitter van de commissie Justitie van het Lagerhuis, is de minister van Justitie William Barr het volk meer uitleg verschuldigd. De Democraten eisen dat het volledige onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller publiek wordt gemaakt. “Er moet volledige transparantie heersen over wat speciaal aanklager Mueller ertoe heeft aangezet de president niet volledig vrij te pleiten van wandaden”, verklaart Nadler op Twitter.
Barr zei eerder dat er geen stappen zullen worden ondernomen tegen Trump nadat Mueller in zijn rapport op geen enkele manier opriep om Trump te vervolgen wegens obstructie van het onderzoek naar Russische inmenging bij de Amerikaanse verkiezingen in 2016. “Hoewel in het rapport niet wordt geconcludeerd dat de president een misdrijf beging, wordt hij ook niet vrijgepleit”, luidde het eerder.
Nadler voegt er nog aan toe dat Barr opgeroepen zal worden om te getuigen voor de commissie Justitie van het Lagerhuis: “In het licht van de zeer verontrustende discrepanties en het finale besluit van het ministerie van Justitie, volgend op het rapport van de speciaal aanklager, zullen we Barr als getuige oproepen”, klonk het.

bron: Belga