Kwal. EK 2020 - Jubileumwedstrijd van Eden Hazard in Cyprus moet Rode Duivels drie punten opleveren

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Rode Duivels werken zondagavond (20u45 Belgische tijd) op bezoek in Cyprus hun tweede kwalificatiewedstrijd af voor het EK 2020. De ploeg van bondscoach Roberto Martinez wil op het elan van de 3-1 zege tegen Rusland doorgaan en mag in Nicosia eigenlijk met niets minder dan de drie punten tevreden zijn. De Duivels staan dit kwalificatietweeluik zoals geweten niet op hun sterkst. Vaste waarden als Kevin De Bruyne, Vincent Kompany, Thomas Meunier, Axel Witsel en Romelu Lukaku zijn out, waardoor Martinez moet puzzelen. Maar de keuzes die de Spanjaard tegen Rusland maakte, draaiden goed uit. Voornaamste exponenten hiervan waren Leander Dendoncker en vooral Youri Tielemans, die op het middenveld lieten zien wat ze in hun mars hebben.

De Belgen kunnen natuurlijk altijd rekenen op Eden Hazard. De dribbelkont van Chelsea is in de Belgische kleuren niet af te stoppen en scoorde tegen de Russen nog tweemaal. Zondag kan de 28-jarige Hazard bovendien zijn honderdste cap veroveren - alleen Jan Vertonghen (111) en Axel Witsel (101) doen beter.

Martinez rekent tegen Cyprus, dat in zijn opener voetbaldwerg San Marino met 5-0 versloeg, allicht grotendeels op dezelfde ploeg als degene die Rusland klopte. Alleen Dedryck Boyata, die de selectie verliet om persoonlijke redenen, moet achterin vervangen worden. Thomas Vermaelen neemt, zoals Martinez eerder al aankondigde, zijn plek in.

Bij de Cyprioten hebben twee spelers een Belgische link. Verdediger Konstantinos Laifis, die uitkomt voor Standard, en (reserve)doelman Urko Pardo. De in Brussel geboren Belgische Cyprioot speelde als jonge knaap even bij Anderlecht, en staat momenteel tussen de palen van Alki Oroklini.

bron: Belga