Kwal. EK 2020 – “Eerste doelpunt was cruciaal voor wedstrijdverloop”, vond bondscoach Martinez

Kwal. EK 2020 - "Eerste doelpunt was cruciaal voor wedstrijdverloop"

Roberto Martinez toonde zich na de winst in Cyprus (0-2) van zondag in de tweede kwalificatiewedstrijd in Groep I voor het EK 2020 een tevreden bondscoach. “Ons eerste doelpunt was cruciaal voor de wedstrijd”, verklaarde de Spanjaard na de partij in het GSP-stadion in Nicosia. “Anders waren we een warme avond tegemoetgegaan.”
“De 0-1 maakte een wereld van verschil”, stak de bondscoach van wal. “We scoorden toen ook de 0-2, waarna we rustiger konden voetballen. Cyprus is zeker geen makkelijke tegenstander, ik voorspel dat er veel ploegen hier punten gaan laten liggen. Ik ben ook tevreden dat we geen tegendoelpunt slikten. Dit was typisch een wedstrijd waar er voor ons veel te verliezen, en weinig te winnen viel. Goed dus dat we de volle buit pakten.”
Martinez moest meerdere certitudes missen, maar kon rekenen op enkele youngsters. “Leander Dendoncker en Youri Tielemans vormden een sterke tandem, en ook Timothy Castagne liet zien wat hij in zijn mars had. Dat was ook al tegen Rusland zo. Michy Batshuayi werkte heel hard voor de ploeg. We wisten dat hij kansen zou afdwingen. Tegen Rusland was hij wat ongelukkig, maar nu trof hij wel raak.”
De volgende twee kwalificatiewedstrijden, in juni, spelen de Belgen telkens in het Koning Boudewijnstadion. Op de derde speeldag (08/06) zakt Kazachstan naar Brussel af, drie dagen later (11/06) verwelkomen de Duivels Schotland.

bron: Belga