Minstens 50 doden bij aanval op dorp in Mali door traditionele jagers

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zeker 50 mensen zijn zaterdag in een dorp van het Peul-volk in het midden van Mali gedood door traditionele jagers van een andere etnische groep, de Dogon, zo is van veiligheidsbronnen en een burgemeester vernomen. "Minstens vijftig burgers van de Peul werden zaterdag gedood in het dorp Ogossagou. Ze zijn door traditionele jagers gedood, met geweren en machetes", zei een Malinese veiligheidsbron.

De balans werd bevestigd door de burgemeester van het naburige dorp Ouenkoro, Cheick Harouna Sankaré, die kandidaat was bij de presidentsverkiezing van juli-augustus vorig jaar. Sankaré vroeg zich af waarom het Malinese leger de kampen van groepen jagers "niet ontmantelt". De balans kan nog oplopen want "we hebben geen nieuws van tientallen andere burgers, en het Malinese leger is nog niet ter plaatse om de veiligheid te verzekeren", betreurde de burgemeester.

Twee getuigen vertelden afzonderlijk aan het Franse persbureau AFP dat bijna alle hutten van het dorp platgebrand werden door de traditionele jagers. De aanval deed zich in een zone bij de grens met Burkina Faso voor, waar geweld tussen etnische gemeenschappen frequent voorkomt.

bron: Belga