Kwal. EK 2020 – Eden Hazard heeft met Duivels duidelijk doel in Cyprus: “Winnen is enige wat telt”

Kwal. EK 2020 - Eden Hazard heeft met Duivels duidelijk doel in Cyprus: "Winnen is enige wat telt"

Eden Hazard wervelde afgelopen donderdag zoals vanouds tegen Rusland, en bezorgde de Rode Duivels met twee treffers de zege (3-1) in de opener van de kwalificaties richting EK 2020. De spelmaker van Chelsea wil die lijn zondag doortrekken in Cyprus. “Het enige wat hier telt is de overwinning”, vertelde Hazard zaterdag in het GSP-stadion in Nicosia. België maakte de voorbije jaren al tweemaal de verplaatsing naar het eiland. In september 2015 wonnen de Duivels van toen nog Marc Wilmots ternauwernood met 0-1, na een late treffer van Hazard. Dag op dag een jaar later werd het 0-3. Dat was de tweede, en eerste officiële, interland met Roberto Martinez.
“Ik herinner me van die twee partijen nog levendig hoe moeilijk we het hier hadden”, verklaarde Hazard. “Ik hoop voor morgen op een goede wedstrijd, al is een zege het enige wat echt belangrijk is. Dat is ons doel hier.”
Hazard scoorde, thuiswedstrijden inbegrepen, al viermaal tegen de Cyprioten. “Maar dat wil weinig zeggen, want de laatste keer dat ik hier raak trof, speelde ik geen te beste partij. Winnen en goed spelen, is belangrijker dan dat ik scoor.”

bron: Belga