Kwal. EK 2020 - Bondscoach Martinez roemt jubilaris Hazard: "Eden is buitengewoon als voetballer en mens"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bondscoach Roberto Martinez wil de Rode Duivels zondag naar een tweede zege in evenveel wedstrijden loodsen in kwalificatiepoule I voor het EK 2020. "We zullen top moeten zijn om hier de volle buit te veroveren", loofde de Spanjaard zaterdag in het GSP-stadion in Nicosia zoals gebruikelijk tegenstander Cyprus. Martinez nam het met België al tweemaal op tegen Cyprus, tijdens de kwalificaties voor het WK van 2018. In Nicosia, de tweede partij onder de Spanjaard, won België in september 2016 met 0-3. Dertien maanden later haalden de Duivels het in Brussel met ruime 4-0. "Ik heb dan ook goede herinneringen aan dit stadion", verklaarde de bondscoach. "Hier is de weg naar het succesvolle WK ingezet. Morgen zullen we moeten opletten. Cyprus speelt onder Ran Ben Shimon tactisch erg flexibel en heeft verschillende spelers, zoals Georgios Efrem (APOEL Nicosia), die het verschil kunnen maken. We zullen top moeten zijn."

De Spanjaard ging ook even in op de situatie van Yannick Carrasco. De speler van Dalian Yifang begon in het systeem van Martinez op de linkerwingback, maar verdween gaandeweg uit beeld. De laatste partijen speelt Thorgan Hazard overtuigend in die rol. "Thorgan doet het goed, maar Yannick is zijn stek zeker niet voorgoed kwijt. Concurrentie is goed en helpt het team vooruit. We hebben geen elf goede spelers nodig, maar moeten ook opties achter de hand hebben. Yannick wordt zeker nog belangrijk voor België."

Voor Eden Hazard vormt de wedstrijd in Cyprus een mijlpaal. De captain kan in Nicosia zijn honderdste interland afwerken. "Dat aantal is ronduit indrukwekkend voor iemand van slechts 28 jaar", vertelde Martinez. "Dat toont aant wat voor een buitengewone voetballer en mens Eden is. Met zijn toewijding en inzet is hij een voorbeeld voor iedereen."

bron: Belga