Daarom is het slim om kunstgras te leggen

Topkunstgras.nl

Een tuin hebben is erg leuk, maar sommige mensen hebben de tijd niet om al dat groen te onderhouden. In dat geval kan kunstgras handig van pas komen. En het is nog milieuvriendelijk ook.

Dan mag de zon nog zo vaak schijnen, écht genieten van je tuin doe je pas als er een dichtbegroeid grastapijt naast je huis floreert. Niets zo leuk als op je blote voeten de grassprieten tussen je tenen voelen.

Minder gezellig als dat dekselse onkruid weer goeiedag komt zeggen, of als je opblaasbaar zwembad een verdorde graskring van jewelste heeft achtergelaten. Mocht je je eindeloos storen aan de nadelen van natuurlijk gras, dan kan je overwegen om over te stappen op kunstgras. Er zijn immers tal van voordelen aan artificieel gras.

Onderhoudsvrij

Natuurlijk gras moet regelmatig onderhouden worden. Zeker in de zomer smeekt het gras om enkele keren per maand afgereden te worden. En als het een droge zomer is, kunnen de grassprietjes nu en dan een stevige sproeibeurt gebruiken. Bovendien liegt het eeuwenoude spreekwoord ‘onkruid vergaat niet’ nog steeds niet, en moet je regelmatig onkruid wegbonjouren. Met de hand, of door middel van onkruidverdelger, al is dat laatste niet bepaald milieuvriendelijk. Kunstgras, daarentegen, vergt weinig onderhoud én geeft onkruid geen schijn van kans om te boven te komen.

Altijd groen

In tegenstelling tot natuurlijk gras blijft kunstgras zijn frisgroene kleur het hele jaar door behouden. In de wintermaanden kan dat wat vreemd ogen, want het natuurlijke gras van de buren verkleurt dan, maar dat kan je perfect verhelpen door groenblijvende planten rondom de grasmat te plaatsen. Ook handig is dat je wat-je-maar-wil op het kunstgras kunt plaatsen zonder dat je achteraf met bruine plekken in je grastapijt zit.

Vaarwel, allergieën!

Geen écht gras, dus ook geen graspollen meer. Mensen die bij natuurlijk gras vaak last hebben van irritatie van de mond, de keel en de ogen hoeven bij kunstgras niet meer te vrezen. En een bijkomend voordeel is dat ongedierte of molshopen ook verleden tijd zijn.

Bovendien is het kunstgras van tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van natuurlijk gras. Het is waterdoorlaatbaar zodat er geen plassen of modderpoelen achterblijven én je kan het waar-je-maar-wil (laten) aanleggen. Zelfs je balkon of dakterras kan je decoreren met artificieel gras.