Slachtoffers aanslagen 22 maart sereen herdacht met minuut stilte in vertrekhal Brussels Airport

door
Belga
Leestijd 2 min.

Familie en naasten van de zestien dodelijke slachtoffers en de overlevenden van de aanslag in Zaventem hebben vanochtend ter gelegenheid van de derde verjaardag van de aanslagen een serene herdenking gehouden met een minuut stilte. Om 9.30 uur kwamen de familie en naasten samen in de vertrekhal om er in stilte halt te houden aan de gedenkplaat voor de slachtoffers. Om 10 uur werd het muisstil in de vertrekhal en hielden ook de reizigers halt, toen door de speakers de namen van de 16 dodelijke slachtoffers werden afgeroepen, gevolgd door een minuut stilte. Het was duidelijk dat familie en naasten nog steeds bij elkaar steun zoeken en vinden.

In tegenstelling tot vorig jaar was er ditmaal geen delegatie van de hulpdiensten en luchthavenpersoneel aanwezig op de herdenking. Wel aanwezig waren CEO van Brussels Airport Arnaud Feist, voorzitter van Brussels Airport Marc Descheemaecker, ministers Koens Geens, Maggie De Block en François Bellot. De ministers werden aangesproken door verschillende aanwezigen.

"Het is belangrijk dat de overheid vertegenwoordigd is bij de herdenking en de slachtoffers een hart onder de riem steekt", zei De Block. "Het is een moment om stil te staan dat het leven nooit meer zoals voordien zal zijn."

De afgelopen dagen getuigden verschillende slachtoffers dat ze nog altijd kampen met posttraumatische stress en zich vaak weinig gesteund voelen. "Wij kunnen niet anders dan zorgen voor begeleiding. Elk rouwproces is anders en we hopen dat ze zo snel mogelijk hun leven weer kunnen opnemen", aldus De Block.

bron: Belga