Twaalf fashion must haves voor zonnige dagen

door
Janne
Leestijd 1 min.

Het wordt pas echt lente wanneer je een grote schoonmaak houdt in je kleerkast. Dit fleurige seizoen ruil je je wollen truien en knielaarzen in voor trenchcoats, strohoeden en... een koersbroek. Twaalf tips recht van de catwalk!

Pierre Jacobs & Janne Vandevelde

Extra lange jurken

AFP PHOTO / Angela Weiss

Chic, bohemien, romantisch of casual… het maakt niet uit, jurken worden dit seizoen duidelijk langer. De vorige zomer werd gekenmerkt door vrij korte rokken en kleedjes, maar 2019 staat helemaal in het teken van licht, luchtig en XXL, zoals bij Tori Burch (foto).

Ge-strik-t!

AFP Marco Bertorello

Maak van jezelf een cadeautje en pak uit met een gigantische strik. Als accessoire op je schouder, zoals de ontwerpen van Erdem, Richard Quinn en Miu Miu, of als het centrale punt van je outfit, zoals de jurken van Celine, Moschino (foto) en Dries Van Noten. Opvallen doe je in elk geval.

De trenchcoat maakt het mooie weer

AFP PHOTO / NIKLAS HALLE'N

Tijdens de London Fashion Week stond de trenchcoat in de spotlight. Pastelkleuren bij Alexa Chung, die ook uitpakt met een cape-versie. Transparant met opstaande kraag bij Mary Katrantzou. Of compleet gedestructureerd bij Roksanda. Ook bij Burberry (foto) staat de trenchcoat - uiteraard - centraal, in satijn of glanzende  stoffen.

 

 

 

 

Zebrastrepen

Miguel MEDINA / AFP

Na het luipaard en de slang maakt deze lente een andere print uit het dierenrijk zijn opwachting. De zebra is terug van weggeweest. Dat bewijzen de Spring/Summer fashion shows van verschillende modemerken. Roberto Cavalli (foto) experimenteert volop met strepen, terwijl Michael Kors dan weer voor schoenen in zebraprint kiest.

 

 

 

 

Een stralende teint

AFP PHOTO / NIKLAS HALLE'N

De Spring/Summer 2019 collecties onthullen een belangrijke beautytrend: een lichte, stralende teint. Ontwerpster Alexa Chung pakt op de catwalk uit met overdadige glans. De ultra-gehydrateerde en verlichte teint van de mannequins is perfect gesatineerd.

Mini-handtassen

FRANCOIS GUILLOT / AFP

Handtassen worden almaar kleiner. Sommige kan je zelfs met één vinger vasthouden, zoals die in de collecties van Jacquemus (foto) en Ottolinger. Bij Marine Serre staat fashion meer dan ooit in het teken van upcycling. Plastic tassen en ballen worden omgetoverd tot classy minaudières. Manish Arora pakt dan weer uit met excentrieke XXS-handtasjes in de vorm van een bal, een luipaardkop of ogen die laserstralen afschieten.

Polkadots

Miguel MEDINA / AFP

Polkadots is een zwart-witte print die al decennialang de catwalks verovert. Tijdens de Spring/Summer 2019 fashion weeks tonen zowel Burberry, Dolce & Gabbana (foto), Caroline Herrera en MaxMara hun polkadots creaties. Deze lente vind je blousen, jurken, maar ook kostuums en zelfs schoenen en paraplu's in deze bolletjesprint.

 

 

 

 

Netjes!

Van bustiers en netjurken tot panty's en accessoires, deze lente valt er niet te ontsnappen aan netkledij in alle mogelijke vormen, zoals deze jurk van John Galliano (foto). Sommige ontwerpers versieren ze zelfs met schelpen en schaaldieren.

 

 

 

 

XXL-zonnebril

Stella McCartney

Of je nu lichte kleding draagt of niet, een zonnebril is een must in de lente. En dit jaar zijn ze oversized. Dior lanceerde als eerste de trend, met vleeskleurige vierkante zonnebrillen. Gucci volgt het voorbeeld en inspireert zich op slaapmaskers. Bij Chanel kleuren de vierkante brillen spiegelbeige. En Stella McCartney (foto) ontwerpt ze op een duurzame manier, door de plastificeerstof op basis van aardolie in te ruilen voor natuurlijke en hernieuwbare materialen.

 

 

Statement strohoed

Bertrand GUAY / AFP

De tijd waarin strohoeden enkel voor slecht geklede toeristen waren, is definitief voorbij. Chanel, John Galliano en Dolce & Gabbana meten hun modellen een strohoed aan, maar dan wel een die opvalt. Hoe groter hoe beter, zo luidt duidelijk de leuze van deze lente. Ontwerper Thom Browne (foto) ontwierp dan weer een bolhoed in stro.

 

 

 

 

Fringes

Alain JOCARD / AFP

Dit seizoen verschijn je op elk feestje in Great Gatsby-stijl. Fringes, slierten aan je kledij die vrolijk meedansen bij elke stap die je zet, zijn weer helemaal in. Modehuizen Chanel, Givenchy (foto), Gucci en Philipp Plein geven alvast het goede voorbeeld met fringes van diamanten of leer.