Rechtbank Antwerpen - Zaak van 'Meir-terrorist' wordt in april behandeld

door
Belga
Leestijd 1 min.

De correctionele rechtbank van Antwerpen gaat op 26 april de zaak van 'Meir-terrorist' Mohammed R. behandelen. Dat werd donderdag beslist op een inleidende zitting. De veertiger was niet aanwezig en werd ook niet vertegenwoordigd door een advocaat.

De Tunesiër uit Frankrijk zorgde op 23 maart 2017 voor opschudding toen hij aan hoge snelheid over de Antwerpse Meir reed. Hij had zich onttrokken aan een controle en was door het rode licht gereden. De man bleek onder invloed. In zijn auto lagen een steekwapen en een gedemonteerde riotgun.

Eerst werd gedacht dat de veertiger een aanslag wilde plegen. Hij ontkende dat hij voetgangers wilde aanrijden en bleek uiteindelijk ook geen terroristisch motief te hebben. R. werd na drie maanden vrijgelaten en vervolgens het land uitgezet.

Hij werd wel naar de rechtbank verwezen voor de verboden wapens die in zijn auto werden aangetroffen, de verkeersovertredingen die hij die dag beging en inbreuken op de drugswetgeving.

Voor die laatste tenlastelegging wordt ook Dimitri V.S. (44) uit Wommelgem mee vervolgd. Hij had Mohammed R. het weekend voordien in Rotterdam leren kennen en had van hem een lift naar huis gekregen. Daar hadden ze een feestje gebouwd met drank en drugs.

bron: Belga