200 “diehard” klimaatspijbelaars op achtste Antwerpse actiedag

200 "diehard" klimaatspijbelaars op achtste Antwerpse actiedag

In Antwerpen zijn vanochtend zowat 200 jongeren van Students for Climate en Youth for Climate door de binnenstad getrokken voor de stilaan traditionele spijbelactie op donderdag. Het was het achtste soortgelijke initiatief in de Scheldestad. De opkomst was wel wat aan de lage kant in vergelijking met de voorbije weken. “Jullie zijn de diehards van de klimaatacties!”, kregen de deelnemers dan ook te horen van de organisatoren. Na een statische actie op het Operaplein twee weken geleden en een tocht naar het Centraal Station vorige week vrijdag – onderweg naar de nationale betoging in Brussel – was er ditmaal opnieuw een klimaatmars door de binnenstad gepland. Niet zoals gewoonlijk van het Operaplein naar de Groenplaats, maar een ingekorte versie in omgekeerde richting tussen de Sint-Jansvliet en het Theaterplein.

De deelnemers scandeerden intussen gekende slogans als “On est plus chaud que le climat!”, “Change the system, not the climate!” en “De planeet is te heet, de regering doet geen reet!”.

De betoging verliep opnieuw zonder incidenten. Op het Theaterplein eindigde de mars met een tekenactie waarbij de jongeren in krijt boodschappen aan het beleid konden aanbrengen op de stoep.

bron: Belga