Pro League doet oproep om pyrotechnisch materiaal thuis te laten

Pro League doet oproep om pyrotechnisch materiaal thuis te laten

De Pro League en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) doen vandaag in aanloop naar de play-offs die volgende week van start gaan een oproep om geen pyrotechnisch materiaal mee te nemen naar de stadions. “Passie op het veld mag niet ontaarden in gevaarlijke situaties naast het veld”, klinkt het. “Voetbal is passie, spanning en sportieve actie op het scherp van de snee. Zoals elke fan, in het stadion en voor de buis, genoot ook de Pro League van de spannende wedstrijden van de voorbije weekends. De passie, die ons voetbal kenmerkt, zal de komende weken alleen maar toenemen”, luidt het vandaag in een persbericht.

De Pro League wil die passie echter niet laten ontaarden in gevaarlijke situaties. Daarom doet de belangenvereniging der profclubs in de laatste rechte lijn naar de play-offs nogmaals een oproep om geen Bengaals vuur en andere pyrotechniek te gebruiken in onze tribunes. “Zo breng je de medefans niet in gevaar.”

Ook vraagt de Pro League de media om het gebruik van pyrotechniek niet gelijk te stellen aan sfeer en passie. “Bengaals vuur en voetzoekers zijn gevaarlijke materialen. Ze veroorzaakten ook dit seizoen ernstige verwondingen bij fans, stewards, persfotografen en -medewerkers. Deze middelen horen niet thuis in het stadion. Ons voetbal, onze teams en onze supporters hebben deze materialen niet nodig om het beste in zichzelf naar boven te brengen in de komende weken.”

bron: Belga