Ook deze voormiddag nog hinder voor vliegverkeer door acties luchtverkeersleiders

Ook deze voormiddag nog hinder voor vliegverkeer door acties luchtverkeersleiders

Het vliegverkeer van en naar ons land ondervindt ook vandaag tot zeker na de middag nog hinder door de acties van de luchtverkeersleiders. Dat is vernomen bij skeyes, het vroegere Belgocontrol. “Er wordt nog steeds gestaakt, met zware impact tot na de middag”, aldus skeyes-woordvoerder Dominique Dehaene. Brussels Airport meldt dat het verkeer van en naar de luchthaven vandaag verstoord kan zijn tussen 08.00 uur en 13.00 uur. De stakingsacties in het verkeersleidingscentrum Canac2 veroorzaakten dinsdag al vertragingen van het vliegverkeer. Luchtverkeersleiders staken of hebben zich ziek gemeld. Skeyes heeft volgens de woordvoerder een aantal onwettige afwezigheden laten vaststellen onder zij die zich ziek gemeld hadden.

Afgelopen nacht was tussen half twee en kwart voor vier helemaal geen vliegverkeer mogelijk door de acties. Vooral cargovluchten werden daardoor getroffen.

ACV-Transcom en ACLVB dienden vorige week een stakingsaanzegging in wegens een hele reeks problemen, waaronder de onderbezetting en te hoge werkdruk. Vorige week waren er al waarschuwingsacties bij skeyes. Vakbonden en directie voeren onderhandelingen maar van een akkoord is nog geen sprake. Vrijdag wordt er voortgepraat.

bron: Belga