Martinez bevestigt forfait van Romelu Lukaku voor duel met Rusland

door
Belga
Leestijd 1 min.

Romelu Lukaku valt zoals verwacht uit voor het komende EK-kwalificatieduel tegen Rusland. Dat heeft bondscoach Roberto Martinez vandaag bevestigd op een persconferentie in het Belgian Football Center in Tubeke. Pas na de partij tegen Rusland volgt een evaluatie voor de wedstrijd in Cyprus, volgende zondag. Eerder klonk het nog in verschillende media dat Lukaku beide wedstrijden zou missen met een voetblessure, maar zover komt het voorlopig dus niet. De spits van Manchester United mist effectief de partij tegen Rusland. Na die partij moet blijken of de spits voldoende hersteld is om de verplaatsing naar Cyprus te maken.

"Het is altijd spijtig als we een speler moeten missen", verklaarde Martinez. "Maar blessures horen nu eenmaal bij het voetbal. Mijn ploeg is klaar voor de partij tegen Rusland."

Axel Witsel (adductoren), Vincent Kompany (spierblessure), Kevin De Bruyne (hamstrings), Thomas Meunier en Mousa Dembélé (enkel) moeten met blessures verstek laten gaan voor de matchen tegen Rusland en Cyprus. Voorin lijkt Michy Batshuayi de logische vervanger van Lukaku tegen Rusland.

Bron: Belga