Zon maakt plaats voor wolken

door
Belga
Leestijd 2 min.

Na een zonnige ochtend wordt het deze namiddag bewolkt tot zwaarbewolkt. In het tweede deel van de namiddag kunnen er enkele buien ontstaan in het westen en het noorden van België. De maxima schommelen tussen 6 graden op de Hoge Venen, rond 10 of 11 graden in het centrum en tot 12 graden in Vlaanderen, zo meldt het KMI. Deze avond en nacht zijn er tijdelijk bredere opklaringen. Op het einde van de nacht zal de bewolking vanaf het westen toenemen, met eventueel ook kans op wat nevel. Het blijft droog. De minima liggen tussen -2 graden op de Hoge Venen en +6 graden aan de kust.

Morgen is het in de voormiddag zwaarbewolkt in het westen, terwijl er nog opklaringen voorkomen in het oosten van het land. In de loop van de dag wordt het overal zwaarbewolkt. Hier en daar kan er wat motregen vallen. De maxima schommelen tussen 8 graden op de Ardense hoogten en 13 graden in Vlaanderen.

Donderdag blijft het droog. In het westen en het centrum van het land is het meestal zwaarbewolkt tot betrokken en in de ochtend kan er lokaal ook mist hangen. In het zuidoosten van België zijn er dan brede opklaringen. De maxima schommelen tussen 12 en 14 graden.

Vrijdag wordt het vrij mooi na het optrekken van het eventuele ochtendgrijs. Het wordt vrij zonnig en zacht met maxima tussen 13 en 17 graden. Zaterdag wordt het tijdelijk zwaarbewolkt. Plaatselijk kan er ook wat lichte regen of motregen vallen. De maxima schommelen tussen 8 en 12 graden. Zondag is het eerst zwaarbewolkt maar geleidelijk verwachten we meer opklaringen. Het blijft droog, bij maxima die schommelen tussen 6 en 11 graden.

bron: Belga