Deze restaurants bieden gratis water aan

Deze restaurants bieden gratis water aan
Foto Pexels

Wie weleens in Frankrijk op vakantie is geweest, weet waarschijnlijk dat alle restaurants daar verplicht gratis water op tafel zetten. Ook in andere landen is het een vaak voorkomende traditie. In België zit het helaas wat anders en moet je als klant vaker wel dan niet betalen voor je water. Een interactieve kaart laat je nu zien waar je wél gratis water krijgt.

Ecologisch?

De Facebookgroep ‘Free Tap Water in Belgian Restaurants’ streeft ernaar over te halen om gratis water te voorzien. Niet alleen is het duur om steeds voor je fles water te betalen, het is ook nog eens niet zo ecologisch. Al die flessen moeten immers geproduceerd en getransporteerd worden.

Gratis water voor iedereen

‘Free Tap Water in Belgian Restaurants’ heeft nu een interactieve kaart in het leven geroepen. Daarop staan een heleboel restaurants waar je als klant een gratis karaf water krijgt aangeboden. De kaart is niet exhaustief en via de Facebookpagina kan je dan ook nieuwe adresjes doorgeven. De groep wil op die manier restaurants aanzetten om vaker kraantjeswater voor hun klanten te voorzien. Hopelijk voelen heel wat etablissementen zich geïnspireerd!