Weerbericht - De maxima klimmen in de loop van de week

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het is maandag wisselend bewolkt met buien die vanaf de Noordzee over het land trekken. Korrelhagel en een donderslag blijven nog mogelijk. Op de Ardense hoogten valt er wat smeltende sneeuw. Na de middag zijn er geleidelijk minder buien en bredere opklaringen vanaf het noordwesten. De maxima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 8 à 9 graden in Vlaanderen. Er waait een matige wind uit west tot noordwest. De buien kunnen gepaard gaan met rukwinden tot 50 km/u, meldt het KMI. Maandagavond en -nacht kan er nog een laatste winterse bui vallen op de Ardense hoogten. Daarna wordt het overal droog met brede opklaringen. Het wordt kouder dan de voorgaande nachten: de minima liggen tussen -6 in sommige Ardense valleien, -1 of 0 graden in het centrum en +2 graden aan zee. De wind waait zwak en draait naar zuidwest.

Dinsdag krijgen we een overwegend droge dag met opklaringen en stapelwolken, die in de namiddag talrijker worden. 's Ochtends is er wel hier en daar kans op mist of laaghangende wolken. Na een koude ochtend met op veel plaatsen lichte vorst, stijgen de temperaturen overdag naar 5 graden op de Ardense hoogten en naar 11 of 12 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak en later soms matig uit westelijke richtingen.

Woensdag schuift een verzwakt warmtefront over het land met veel bewolking, maar weinig of geen neerslag. De maxima gaan in stijgende lijn en bereiken 8 tot 13 graden. De wind waait zwak, aan zee soms matig, uit west tot zuidwest.

bron: Belga