Nieuw incident met explosieven in Antwerpen-Noord

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Antwerpen-Noord is vanochtend in alle vroegte een explosief ontploft in de De Pretstraat nabij Park Spoor Noord. Dat zegt de lokale politie. Een vijftal wagens liep al bij al beperkte schade op. Er is bovendien een tweede explosief aangetroffen dat niet ontploft is. De straat is daarom afgesloten tot ontmijningsdienst Dovo het springtuig gecontroleerd tot ontploffing heeft gebracht. De explosie vond omstreeks 4 uur plaats en leidde volgens de politie ditmaal niet tot een voertuigbrand. De brandweer is wel ter plaatse om de situatie onder controle te houden, want uit een van de beschadigde wagens zou brandstof lekken. De politie heeft alle bewoners in de buurt van het tweede springtuig gevraagd om voorlopig achteraan de woning te blijven tot Dovo zijn werk heeft gedaan.

De feiten spelen zich af in dezelfde buurt als waar vorige week ook al enkele granaten werden aangetroffen - al zouden dat nepexemplaren zijn geweest - en waar twee weken geleden twee wagens in brand werden gestoken. Rond die eerdere feiten loopt nog een onderzoek dat zich onder meer focust op mogelijke linken met het drugsmilieu. Daarin zouden ook al arrestaties hebben plaatsgevonden, maar het parket communiceert voorlopig niet over de zaak.

Antwerpen was de voorbije jaren al tientallen keren het decor van soortgelijke incidenten die kaderden in drugsgerelateerd geweld. Het is niet bekend of ook ditmaal de motieven in het drugsmilieu moeten worden gezocht.

bron: Belga