Elise Mertens stijgt naar veertiende plaats op WTA-ranking

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens doet vandaag een goeie zaak in de nieuwe wereldranglijst van het vrouwentennis. Ze stijgt twee plaatsen naar nummer 14. De Limburgse werd vorige week op het toernooi van Indian Wells uitgeschakeld in de derde ronde. Ze deed daarmee een ronde beter dan in 2018.

In het dubbelspel pakte Mertens de titel aan de zijde van de Wit-Russische Aryna Sabalenka. Het levert haar een eerste top tien notering op in het WTA-dubbelklassement.

De Canadese tiener Bianca Andreescu schreef in Indian Wells een sprookje. Ze kreeg een wildcard voor de hoofdtabel en schopte het vervolgens tot in de finale. Daarin zette ze gisteren de Duitse topper Angelique Kerber opzij. De 18-jarige Andreescu maakt in het klassement een sprong van 36 plaatsen en belandt op nummer 24.

Kerber doet het ook goed en wipt van acht naar vier. Ze staat net achter de Roemeense Simona Halep, die haar tweede plaats verliest aan de Tsjechische Petra Kvitova. De Japanse Naomi Osaka blijft eerste.

Alison Van Uytvanck (51e) en Kirsten Flipkens (56e) behouden hun plaats. Ysaline Bonaventure (122e, +22) maakt een sprong en gaat voorbij Yanina Wickmayer (141e, -8).

bron: Belga