David Goffin, twintigste, wint een plaats op ATP-ranglijst

David Goffin maakt opnieuw deel uit van de top twintig in het mannentennis. De Luikenaar wint vandaag een plaatsje op de ATP-ranking. Goffin werd op het Masters 1.000 toernooi van Indian Wells al in de tweede ronde uitgeschakeld maar had er geen punten te verdedigen. Na die vroege exit nam hij deel aan een Challenger in Californië, waar Belgiës beste tennisser in de kwartfinales werd gewipt.

Dominic Thiem stijgt vandaag van de achtste naar de vierde plaats. De Oostenrijker dankt zijn hoogste notering ooit aan de knappe toernooizege die hij gisteren in Indian Wells behaalde. Thiem versloeg er in de finale Roger Federer, die van vier naar vijf zakt.

De top drie verandert niet. De Serviër Novak Djokovic blijft, ondanks zijn vroege exit in Californië, het klassement aanvoeren voor de Spanjaard Rafael Nadal en de Duitser Alexander Zverev.

De Argentijn Juan Martin del Potro kon door blessureleed zijn titel niet verdedigen in Indian Wells. Hij zakt van vijf naar acht. Del Potro is er overigens evenmin bij op het toernooi in Miami, dat woensdag begint.

Ruben Bemelmans, de tweede Belg op de ranking, levert zes plaatsen in en staat 151e.