Adem in, adem uit: dit is dé truc om klaar te komen

Adem in, adem uit: dit is dé truc om klaar te komen
Foto Unsplash

Er zijn heel wat dingen waarvan we weten dat ze belangrijk zijn voor een goed orgasme. Van standje over tijdstip tot plaats: het zijn allemaal veelbesproken onderwerpen. Maar wist je dat ook je ademhaling een invloed heeft op het klaarkomen? Weer een extra aandachtspuntje voor volgende keer dus.

Adem in, adem uit

Ademen is iets waar we over het algemeen niet bij nadenken. We doen het gewoon. Tijdens het sporten en mediteren letten we wél meer op onze ademhaling. In door de neus, uit door de mond. Eigenlijk is het dus zo gek nog niet dat het ook tijdens de seks een belangrijk aandachtspuntje is. Tenslotte is een vrijpartij een combinatie van sporten en mediteren.

Bloedsomloop

Omdat je tijdens de seks een inspanning levert, wordt je ademhaling al snel intenser. Let er dan ook op dat je de buikademhaling toepast. Die vermindert stress en verhoogt je libido. Een goede ademhaling is bovendien belangrijk omdat die zorgt voor meer zuurstof in je bloed en dat zorgt op zijn beurt dan weer voor een betere bloedsomloop. En laat dat nu net onmisbaar zijn voor een intens orgasme. Je clitoris wordt namelijk gevoeliger naarmate er meer bloedtoevoer is.

Oefenen maar

In het heet van de strijd is het allesbehalve vanzelfsprekend om aan je ademhaling te denken. Alles loopt vanzelf en echt rationeel kan je de hele bedoening moeilijk noemen. Daarom kan het handig zijn om eerst tijdens het masturberen op je ademhaling te letten. Heb je dat onder de knie, dan komt de rest hopelijk vanzelf. Er zijn trouwens ook enkele standjes die het makkelijker maken om correct adem te halen. Op z’n hondjes of de schaar zijn bijvoorbeeld ideaal.