"Het brein" thema van achtste Dag van de Zorg op zondag

door
Belga
Leestijd 1 min.

Aanstaande zondag, 17 maart, zetten meer dan 230 zorg-en welzijnsvoorzieningen hun deuren open voor de achtste editie van de Dag van de Zorg. Die staat dit jaar in het teken van "het brein". De Dag van de Zorg wil bijdragen tot de positieve beeldvorming van de sector, en zorgaanbieders verbinden met zorgvragers en hun netwerk. Deelnemers kunnen met hun eigen ogen zien hoe de sector volop in beweging is en hoe het zorgaanbod verandert.

De plaatsen waar de deuren opengaan, zijn erg uiteenlopend. Het gaat om algemene en psychiatrische ziekenhuizen, voorzieningen voor personen met een handicap, woonzorgcentra en kinderdagverblijven. Maar ook de medisch-technologische industrie en kmo's die hulpmiddelen ontwikkelen, net als onderzoekscentra, de residentiële zorg en de thuiszorg, de ziekenfondsen en de patiëntenverenigingen doen mee.

Het brein werd als thema gekozen omdat de wereld steeds complexer wordt en onze samenleving steeds meer draait rond informatie en cognitieve vaardigheden. "Ons brein is complex en daardoor bijzonder interessant om een week lang bij stil te staan", zegt Geert Van Hijfte, voorzitter van de Dag van de Zorg.

De opendeurdag is de afsluiter van de Week van de Zorg, waarbij elke dag een ander aspect van het brein werd belicht.

bron: Belga