F1 - GP van Australië - Valtteri Bottas (Mercedes) wint eerste Grote Prijs van seizoen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Fin Valtteri Bottas (Mercedes) heeft zondag de Grote Prijs van Australië gewonnen, de openingsmanche van het WK Formule 1. Op het circuit van Albert Park in Melbourne haalde Bottas het na een race met weinig incidenten voor zijn Britse teamgenoot Lewis Hamilton. De vijfvoudige wereldkampioen was vanop de pole gestart met Bottas naast hem. De Fin ging meteen voorbij de tweevoudige titelverdediger en reed quasi de hele wedstrijd aan de leiding. Aan de streep had hij ruim twintig seconden voorsprong op Hamilton.

Voor de 29-jarige Bottas is het de vierde overwinning uit zijn carrière, de eerste in Melbourne. Omdat hij de snelste ronde neerzette, verdiende de Fin een extra WK-punt.

De voorbije twee jaar ging de winst 'down under' naar de Duitser Sebastian Vettel (Ferrari). Die moest nu tevreden zijn met de vierde plaats, na de Nederlander Max Verstappen (Red Bull).

De Monegask Charles Leclerc eindigde in zijn eerste GP voor Ferrari op de vijfde plaats. De Deen Kevin Magnussen (Haas) reed als zesde over de streep.

Over twee weken (31 maart) vindt in Bahrein de tweede Grote Prijs van het seizoen plaats.

Bron: Belga