Egan Bernal is derde Colombiaanse eindwinnaar van Parijs-Nice

Egan Bernal is derde Colombiaanse eindwinnaar van Parijs-Nice

De Colombiaan Egan Bernal (Sky) heeft vandaag de eindzege in de 77e Parijs-Nice (WorldTour) op zak gestoken. De achtste etappe, 110 kilometer lang, met start en aankomst in Nice, werd gewonnen door de Spanjaard Ion Izagirre (Astana). De 30-jarige Spanjaard had na een solo 18 seconden voor op Oliver Naesen, die zich voor de tweede plaats de snelste van een groepje van zes toonde. De Nederlander Wilco Kelderman spurtte naar de derde stek. In de eindstand heeft de 22-jarige Bernal 39 seconden voor op zijn landgenoot Nairo Quintana en 1:02 op zijn Poolse teamgenoot Michal Kwiatkowski.

Op de erelijst volgt Bernal de Spanjaard Marc Soler op. Bernal is de derde Colombiaanse eindwinnaar en ook de derde op zes jaar tijd. In 2014 won Carlos Betancur, in 2017 Sergio Henao. Voor Bernal is het de tiende profzege, de de vijfde in de WorldTour en de eerste dit seizoen.

Izagirre boekte zijn tweede seizoenszege. Ook in de Ronde van Valencia won hij een etappe. Zijn team Astana zit dit jaar al aan negentien zeges. Minuten voor de aankomst van Izagirre zorgde de Deen Jakob Fuglsang voor de achttiende door de vijfde etappe in de Tirreno-Adriatico te winnen.

bron: Belga