Belgen in het buitenland - Chelsea doet slechte zaak in de strijd om een Champions League-ticket

Eden Hazard is zondag met Chelsea met 2-0 onderuit gegaan bij Everton en doet zo een slechte zaak met het oog op een topvierplaats. Uitblinker Dries Mertens won met Napoli met 4-2 van Udinese en staat zo steviger tweede in de Serie A. Chelsea begon nochtans goed aan de wedstrijd en kon een paar keer dreigen via Hazard, die onder meer de paal trof. Het doelpunt bleef echter uit en vlak na de rust was het Richarlison die op een hoekschop Everton op 1-0 bracht (49.). Chelsea probeerde terug in de wedstrijd te komen, maar vond een sterke Jordan Pickford op zijn weg. In de 72e minuut liep het weer mis voor de 'Blues' nadat Marcos Alonso de doorgebroken Richarlison foutief neerhaalde en de bal vervolgens op de stip werd gelegd. Gylfi Sigurdsson zag zijn poging eerst nog gered door doelman Kepa Arrizabalaga, maar kon de bal in de herneming simpel binnentikken, 2-0.

Chelsea staat nu op een zesde plek in de Premier League en telt 3 punten minder dan Arsenal, dat op plaats vier staat.

In Italië kwam Napoli in de eerste helft vroeg op een 2-0 voorsprong dankzij een mooie plaatsbal van Amin Younes, op pass van Dries Mertens, (18.) en een binnentikker van José Callejon, op een goede voorzet van alweer Mertens (26.). Udinese vocht meteen terug en bracht de stand via doelpunten van Kevin Lasagna (31.) en Seko Fofana (36.) nog voor de rust gelijk. In de tweede helft nam de thuisploeg weer afstand via een kopbal van Arkadiusz Milik (57.) en een knap doelpunt van de sterke Mertens (70.), 4-2.

Bij Atalanta moest Timothy Castagne tegen Chievo Verona op de bank beginnen, maar mocht hij na 55 minuten Robin Gosens vervangen. Het waren de bezoekers uit Verona die op voorsprong kwamen, de doorgebroken Riccardo Meggiorini geraakte in twee pogingen voorbij doelman Pierluigi Gollini en schoot de 0-1 binnen (32.). Josip Ilicic kon uiteindelijk, met een subtiel stiftertje, de stand in evenwicht brengen voor de thuisploeg (55.), 1-1.

Atalanta springt zo voorlopig naar een zevende plaats met evenveel punten als Lazio (6e), dat wel nog een match te goed heeft.