R. Kelly ontkent aantijgingen dat hij seks had met schoonmoeder

Foto AFP / J. Lott

De storm rond R. Kelly wil maar niet gaan liggen. Een van de laatste beschuldigingen is dat hij ook seks zou hebben gehad met zijn schoonmoeder. De R&B-zanger ontkent in alle toonaarden. 

Lisa van Allen, die de ‘I believe I can fly’ in de ophefmakende documentaire ‘Surving R. Kelly’ van beschuldigt dat hij haar zou hebben misbruikt, zegt dat de zanger haar zou hebben gezegd dat hij en Aaliyahs moeder, Diane Haughton, verschillende keren seks hebben gehad. Volgens Van Allen zou hij, toen hij in de jaren negentig bij Aaliyah woonde, steeds naar haar moeder sluipen zodra Aaliyah in slaap was gevallen.

“Puur vriendschappelijk”

Bronnen rondom R. Kelly laten aan TMZ weten dat er niets van dit verhaal klopt. Volgens hen ontkent Kelly iedere vorm van seksueel contact met Diane en was hun relatie puur vriendschappelijk. Van Allen zou dit verhaal volgens hem verzonnen hebben om zijn naam te besmeuren en zelf in de spotlight te komen staan.

R. Kelly trouwde in 1994 met het toen vijftienjarig kindsterretje Aaliyah. Zijn advocaat zegt dat de zangeres over haar leeftijd had gelogen en Kelly dus niet op de hoogte was van haar leeftijd.