Proximus League - "We moeten nu genieten en ons geen zorgen maken"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Johan Timmermans zette in november een stap opzij als voorzitter van KV Mechelen in het kader van het onderzoek naar mogelijke wedstrijdvervalsing. Hij woonde zaterdag uiteraard wel de beslissende titelmatch bij tegen Beerschot Wilrijk. "Na de 1-0 en met een man meer dacht ik dat het misschien binnen was. Na de gelijkmaker op penalty hadden we het moeilijk, je zag dat het woog op de ploeg. Maar met het publiek achter ons en de kwaliteiten die deze ploeg heeft, konden we toch onze slag thuis halen. De laatste twee minuten waren wel zenuwslopend", deed hij het verhaal van de wedstrijd.

Hoewel Mechelen nu (sportief) gepromoveerd is, hangt de club nog een mogelijke veroordeling in het dossier Propere Handen boven het hoofd. Toch zegt Timmermans er "gerust" in te zijn. "Ik heb met heel veel mensen gesproken en kan mij echt niet inbeelden wat er dit seizoen of eind vorig seizoen zou verkeerd zijn gelopen. Ik ben er vrij gerust in. We zullen zien wat er wordt beslist, maar ik maak mij niet te veel zorgen. We moeten genieten van dit moment en ons geen zorgen maken. Volgend jaar spelen we in 1A."

Vanuit Beerschot Wilrijk werd deze week gesuggereerd dat Mechelen zeker zal worden veroordeeld en dus zal degraderen, maar dat wuift Timmermans weg. "Ik denk dat dergelijke taal vooral bedoeld was om KV Mechelen te destabiliseren voor de wedstrijd van vandaag", zegt hij. "Ik blijf er heel rustig bij."

.

Bron: Belga