Proximus League - Stijn Vreven baalt om gemiste titel

door
Belga
Leestijd 2 min.

Stijn Vreven is er niet in geslaagd Beerschot Wilrijk naar 1A te loodsen. De Kielse Ratten verloren het beslissende promotieduel tegen KV Mechelen met 2-1. "Als je wint, is dat nooit onverdiend. Maar ik vind wel dat KV Mechelen deze match niet verdiende te winnen", vertelde hij na afloop. "Op de eerste minuten na hadden we de volledige controle in de eerste helft. Wij hadden de bal, zij zetten amper druk naar voor en speelden heel afwachtend. Dan pakken we die ongelofelijk domme rode kaart, wat uiteraard heel veel veranderde. Ook na de vroege achterstand in de tweede helft raakten we nooit in paniek. We gaven weinig kansen weg en maakten ook een goal. Maar dan moet je het natuurlijk over de streep trekken. Het is heel zuur dat een zondagstrap door de benen de match beslist. Nogmaals, een kampioen ben je nooit onverdiend maar wij verdienen niet om vandaag te verliezen."

De vroege rode kaart van Marius Noubissi noemt Vreven "een jeugdzonde". "Ik ga die jongen nu geen verwijten maken. We hebben al heel veel aan Marius gehad. Maar wij betalen het wel cash."

Vorig seizoen greep Beerschot Wilrijk ook al nipt naast de promotie na verlies tegen Cercle Brugge. "Het is heel zwaar, zeker voor de jongens die het voor de tweede keer meemaken. Maar goed, dat is topsport. Het is de wet van de jungle. Als je het niet over de streep trekt, laat je een kans voor de tegenstander en die heeft Mechelen gegrepen. Dus moeten we wat dat betreft ook naar onszelf kijken."

Dat Beerschot Wilrijk mogelijk toch naar 1A kan promoveren als Mechelen wordt veroordeeld in het matchfixingdossier, houdt Vreven vandaag niet bezig. "We hebben gevochten voor het kampioenschap en wilden de klus op die manier klaren. We waren er heel kort bij, we hebben onze voet naast Mechelen gezet, maar het resultaat valt tegen. Over de uitspraken van onze eigenaar ga ik niets zeggen. Ik ben de coach, ben bezig met het sportieve. Over iets waar ik geen grip op heb, doe ik geen uitspraken."

.

bron: Belga