EuroMillions Basket League – Brian Lynch ziet Limburg United met 82-79 winnen van ex-ploeg Charleroi

Brian Lynch heeft zijn wederoptreden als coach van Limburg United niet gemist. Op de 19e speeldag zag de 40-jarige Amerikaan zijn team met 82-79 winnen van Charleroi, nota bene de club waar hij in november ontslagen werd. Bij de rust stond Limburg United 43-41 voor, maar na het derde kwart had Charleroi het voortouw genomen (56-59). In een prangend slotkwart (26-20) namen beide teams maximaal vijf punten voorsprong. Op de buzzer miste Anthony Beane nog de driepunter die Charleroi een verlenging opgeleverd zou hebben. Met 23 punten kroonde Beane (7 rebounds) zich wel tot topscorer van de partij. Ook zijn ploegmaats Alexandre Libert (20), Dario Hunt (15 ptn, 6 rbds) en Quincy Ford (12 ptn, 8 rbds) vonden vlot hun weg naar de korf, maar het collectief van Limburg bleek net iets sterker. Khadeen Carrington (18 ptn), Austin Price (12), Wen Mukubu (11) en Khaliq Spicer (10 ptn, 8 rbs) leverden de grootste bijdrages aan de zege.
Luik kon de punten niet thuishouden. Het verloor met 84-91 (rust 43-44) van Mechelen. Carrington Love was met 25 punten, vier steals, drie assists en een rebound de architect van de Mechelse zege. De 24 punten en 11 rebounds van Alexis Wangmene waren onvoldoende om die te voorkomen.
Met een match meer gespeeld komt Charleroi voorlopig naast Brussels aan de leiding. Het duo heeft een punt voorsprong op Antwerp en Oostende, die één match minder speelden dan Brussels en twee minder dan Charleroi. Limburg en Mechelen delen de zevende plaats. Luik sluit de rangen. Zaterdag trekt landskampioen Oostende naar Leuven, de voorlaatste in de stand, en geeft Bergen Aalstar partij. Zondag staat de topper tussen Brussels en Antwerp op het programma.

.

bron: Belga