Zeventig deelnemers aan lokale klimaatmars in Kortrijk

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zowat zeventig jongeren en ouderen hebben vrijdagochtend deelgenomen aan 'Global Strike For Future' in Kortrijk. Daarna springen ze op de trein om de betogers in Brussel te vervoegen. Op de Facebookpagina van het evenement hadden zich slechts 48 deelnemers gemeld, maar uiteindelijk daagden vanochtend een zeventigtal deelnemers op om hun stem te laten horen. "Volgens de laatste cijfers worden er in steden in meer dan honderd landen evenementen georganiseerd, dus Kortrijk mag niet ontbreken", zo vertelt initiatiefnemer Wolf France (20). Hij studeert geschiedenis en politieke wetenschappen aan de KU Leuven.

Samen met mede-initiatiefnemer Dorian Berintan (19), student Ecotechnologie in de hogeschool Vives, maakt hij deel uit van Students fort the Climate Kortrijk. "We organiseren dit lokaal evenement om Kortrijkzanen samen te krijgen voor een ambitieuzer klimaatbeleid. Het aantal aanwezigen is deze voormiddag niet zo belangrijk, we willen vooral onze stem laten horen.

De mars in Kortrijk vertrok om 8.20 uur aan het Schouwburgplein en ging langs de Pleinschool, Broeltorens, Dam en Budastraat. Op de Grote Markt was er een zitstaking. De deelnemers springen om 12 uur op de trein richting Brussel voor de nationale actie. "Daar hopen we uiteraard op een massale opkomst", klinkt het bij de Kortrijkse initiatiefnemers.

bron: Belga