Twee Belgische kinderen vermoord teruggevonden in Spanje

Speurders van de Spaanse Guardia Civil hebben gisteren in Godella, een gemeente in de Spaanse provincie Valencia, de dode lichamen gevonden van twee Belgische kinderen. Alles wijst erop dat zij om het leven werden gebracht door hun moeder, een 28-jarige Spaanse vrouw. Dat schrijft de Spaanse krant El País vandaag. De vader van de kinderen, een Belg van 30, vertelde de agenten dat zijn vriendin de kinderen woensdag had meegenomen na een felle ruzie en hij ze daarna niet meer had gezien. De zoektocht naar de kinderen werd onmiddellijk opgestart nadat een buurman woensdagavond de moeder van de kinderen halfnaakt had zien wegvluchten. Haar kledij zat vol bloedsporen en haar man liep haar achterna. De 28-jarige María G. (Gombau) werd later aangetroffen in een ton waarin ze zich had verstopt.

Gisteren, na urenlange ondervragingen, leidde ze de speurders naar de plaats waar haar kinderen begraven lagen, een op 150 m en het andere op 75 m van de plaats waar het gezin zich illegaal had gevestigd. Uit de eerste vaststellingen op de lichamen blijkt dat de kinderen, een zoontje van 3,5 met de naam Amiel en een dochtertje van vijf maanden met de naam Rachel, zware slagen te verduren kregen en dat dit wellicht ook de doodsoorzaak is.

Vandaag wordt een autopsie op de lichamen uitgevoerd om de exacte doodsoorzaak en de omstandigheden waarin de kinderen overleden zijn te bepalen.

bron: Belga