IN BEELD. Wereldwijde klimaatstaking brengt jong en oud op straat

IN BEELD. Wereldwijde klimaatstaking brengt jong en oud op straat
dpa / C. Koall

Na een oproep van de zestienjarige klimaatactiviste ​Greta Thunberg vindt er vandaag een wereldwijde klimaatstaking plaats. In meer dan honderd landen komen niet alleen jongeren, maar ook hun ouders en grootouders op straat om te betogen voor het klimaat.

België

In ons land zijn er tijdens de voormiddag lokale acties in 28 steden, waaronder Mechelen en Gent. Om 13u30 worden de betogers verwacht aan het Brusselse Noordstation voor de nationale mars. Ook de Belgische jongeren van Youth For Climate, die de afgelopen maandag steevast op donderdag betoogden, zullen aanwezig zijn in Brussel. Zij worden aangevoerd door Anuna De Wever en Kyra Gantois. Heel wat scholieren stappen, al dan niet verplicht, mee in de mars. Naast scholen doen ook honderden verenigingen en ngo’s mee aan de klimaatstaking.

#FridaysForFuture

Niet alleen in België, maar ook in andere landen komen de betogers op straat. In Australië bracht de actie zo’n 150.000 mensen op de been. Daarnaast worden onder andere in Italië, Frankrijk, Duitsland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk talloze acties verwacht. Onder de hashtag #FridaysForFuture delen mensen alvast massaal foto’s van de verschillende betogingen.

View this post on Instagram

✊🏻#fridaysforfuture #ilmastolakko

A post shared by Janne A (@donnezmoicinq) on

View this post on Instagram

#fridaysforfuture ❤

A post shared by Benedetta Mele (@bbdtmeme) on