Verlof douaniers ingetrokken

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische dienst Douane en Accijnzen neemt het zekere voor het onzekere, nu het risico op een harde brexit nog steeds niet afgewend is. Tussen 26 maart en 5 april mag er niemand met verlof, bericht Het Laatste Nieuws vandaag. Alle personeelsleden van Douane en Accijnzen krijgen deze week een nota met strikte richtlijnen. "Onze administratie bereidt zich voor op een harde brexit. De grote toename van het aantal controles zal het maximale vragen van onze capaciteit. Tijdens de kritieke weken zullen we dan ook elke douanier moeten inzetten. Daarom worden de verloven tijdelijk beperkt."

Concreet zullen tussen 26 maart en 5 april geen vrije dagen opgenomen mogen worden. De officiële brexit-deadline ligt voorlopig nog altijd op 29 maart.

Intussen blijft de dienst naarstig zoeken naar extra mankracht. "De regering heeft in januari groen licht gegeven voor de aanwerving van 141 'brexitdouaniers' en daarna voor nog eens 245", klinkt het bij de FOD Financiën. "Die komen boven op de vacatures voor de vervanging van mensen die met pensioen gaan."

bron: Belga