Twee raketten vanuit Gazastrook afgevuurd op Tel Aviv

Vanuit de Palestijnse Gazastrook zijn donderdagavond twee raketten afgevuurd op de Israëlische stad Tel Aviv. Dat heeft het Israëlische leger meegedeeld. Niemand raakte gewond en er werd geen schade aangericht. In heel Tel Aviv klonken alarmsirenes, zo melden lokale media. Er waren ook explosies te horen. Burgemeester Ron Chuldai gaf de opdracht voor het openstellen van de openbare schuilplaatsen.
Zeker een van de twee projectielen zou onderschept zijn door het afweersysteem Iron Dome, zo melden Israëlische media nog. Maar het leger zegt dan weer dat er geen interceptie heeft plaatsgevonden. Een andere raket zou in zee zijn terechtgekomen
Het conflict tussen Israël en de Palestijnen is het voorbije jaar weer opgelaaid. Palestijnse organisaties hebben de voorbije maanden vanuit de Gazastrook al verschillende raketten op Israël afgevuurd. Meestal werden daarbij plaatsen in het zuiden van Israël bestookt. De Israëlische luchtmacht reageert doorgaans met het bombarderen van Palestijnse doelwitten.

bron: Belga