Tirreno-Adriatico - Alaphilippe houdt Van Avermaet af in tweede etappe

door
Belga
Leestijd 1 min.

Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) heeft de tweede etappe in Tirreno-Adriatico (WorldTour) op zijn naam geschreven. De Fransman haalde het na 195 kilometer tussen startplaats Camaiore en de hellende aankomst naar Pomarance voor Greg Van Avermaet (CCC) en de Italiaan Alberto Bettiol (EF Education First). Tiesj Benoot (Lotto Soudal) werd vierde, Tim Wellens (Lotto Soudal) tiende. De Brit Adam Yates (Mitchelton-Scott) finishte als vijfde en nam de leiderstrui over van zijn ploegmakker, de Australiër Michael Hepburn. De vlucht van de dag in de eerste rit in lijn werd al na enkele kilometers gevormd. De Spanjaard Markel Irizar (Trek-Segafredo) kreeg daarin het gezelschap van de Italiaan Mirco Maestri (Bardiani), de Eritreeër Natnael Berhane (Cofidis), de Oostenrijker Sebastian Schönberger (Neri Sottoli) en de Rus Stepan Kurianov (RusVelo). Hun maximumvoorsprong bedroeg iets meer dan vier minuten, maar op dertien kilometer van de aankomst was hun avontuur voorbij.

In de slotfase imponeerden de Sloveen Primoz Roglic (Jumbo-Visma) en de Kazak Alexey Lutsenko (Astana) met demarrages, maar niemand raakte weg. Er werd gespurt met een select groepje en daarin toonde Alaphilippe zich oppermachtig.

Vrijdag staat de langste etappe, over 226 km van Pomarance naar Foligno, op het programma in Tirreno-Adriatico. Daar zijn de sprinters een eerste keer aan zet.

bron: Belga