Leider van New Yorkse criminele familie neergeschoten in Staten Island

door
Belga
Leestijd 1 min.

Frank Cali, de leider van de befaamde New Yorkse maffiafamilie Gambino, is afgelopen nacht neergeschoten voor zijn eigen huis in Staten Island. Dat meldt de politie van New York vanochtend. Een onbekende schoot gisterenavond in het district Todt Hillat op Frank Cali, bijgenaamd Franky Boy. Vervolgens reed hij met een blauwe wagen over het slachtoffer. De 53-jarige Cali werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij later overleed aan zijn verwondingen.

De dader sloeg op de vlucht en de politie is naar hem op zoek. Een woordvoerder van de politie zei dat het motief van de moord nog niet bekend is.

Frank Cali was volgens Amerikaanse media al jaren actief binnen de Gambino-familie. Hij werd leider van de maffiafamilie in 2015, toen hij de 68-jarige Domenico Cefalu verving. Zijn vrouw is de nicht van "capo" John Gambino. Zijn broer Joseph en schoonbroer Peter Inzerillo staan bekend als gereputeerde "Gambino-soldaten".

Volgens New Yorkse media gaat het om de eerste gerichte moord op een maffiabaas in de stad sinds 1985. De Gambino-familie zou één van de vijf historische Italiaans-Amerikaanse maffiafamilies in New York zijn.

Bron: Belga