Europa League - Frankfurt kegelt Inter uit toernooi, Arsenal en Villarreal stoten door

Arsenal heeft zich donderdagavond dankzij een 3-0 overwinning tegen Rennes in Londen geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League. De heenmatch in Frankrijk was op 3-1 geëindigd. Ook Villarreal stoot door. Frankfurt schakelde verrassend het Inter van Radja Nainggolan uit. Arsenal liep vorige week in Rennes aan tegen een verrassende 3-1 nederlaag en moest in het Emirates Stadium orde op zaken stellen. Pierre-Emerick Aubameyang (5.) zorgde voor een droomstart. En op het kwartier kopte Ainsley Maitland-Niles de Gunners virtueel naar de kwartfinales. Er hing een buitenspelgeurtje aan die 2-0, maar de vlag bleef beneden en er is geen VAR in de Europa League. Na de rust hield Petr Cech de dubbele voorsprong op het scorebord met een sublieme save. De doelman van Arsenal verlengde een schot van Niang met de vingertoppen tegen de paal. Stade Rennes zat in de tweede helft beter in de match, maar het doelpunt viel aan de overzijde. Aubameyang (72.) legde de 3-0 eindstand vast. De Gabonese spits liet tot twee keer toe na de match helemaal dood te doen. Het werd nog een zenuwslopend slot, maar zijn missers braken de Gunners niet zuur op.

Door een kuitblessure ontbrak Radja Nainggolan bij Internazionale, dat na de 0-0 in Frankfurt gewoon moest winnen van de Duitsers om zich te plaatsen. De Milanezen betaalden echter de prijs voor een slechte start in San Siro. Haller trapte na twee minuten op de lat, maar Luka Jovic (6.) scoorde wel. De topschutter in de Bundesliga strafte defensief geklungel van Stefan de Vrij genadeloos af. Halverwege de eerste helft deed Haller de netten opnieuw trillen, maar de spits werd afgevlagd. De tweede helft was een maat voor niets. De Europese droom van Inter kent zo een vroeg einde.

Villarreal boekte in eigen huis een 2-1 overwinning tegen Zenit Sint-Petersburg. Gerard Moreno (29.) krulde de 1-0 heerlijk in de winkelhaak. Oude bekende Carlos Bacca (48.) knikte de 2-0 tegen de touwen. In het verleden zorgde de Colombiaanse pocketspits voor doelpunten bij Club Brugge. Branislav Ivanovic (90.+1) bracht Zenit op het scorebord. De heenmatch in Rusland had Villarreal ook al met 1-3 gewonnen.

De confrontatie tussen Slavia Praag, de killer van KRC Genk in de zestiende finales, en Sevilla eindigde net als vorige week op 2-2 na 90 minuten. In Tsjechië moeten verlengingen uitsluitsel brengen. Benfica zette voor eigen publiek Dinamo Zagreb opzij met 1-0, nadat de Kroaten vorige week ook al met 1-0 hadden gewonnen. Ook in Lissabon wordt dus nog minstens een halfuur gevoetbald.

De loting voor de kwartfinales van de Europa League vindt vrijdag plaats in het Zwitserse Nyon. Eerder op de avond schaarden Chelsea, Napoli en Valencia zich bij de laatste acht.