Europa League - Chelsea en Napoli bereiken kwartfinales

door
Belga
Leestijd 2 min.

Chelsea en Napoli hebben zich donderdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League. Chelsea haalde het makkelijk met 0-5 op het veld van Dinamo Kiev. Olivier Giroud (5., 33.) en Marcos Alonso (45.+1) zetten de Londenaars nog voor de pauze op rozen. Daarna diepte Giroud (59.) met zijn derde van de avond de voorsprong verder uit. Callum Hudson-Odoi (78.) legde de forfaitscore vast. De heenmatch op Stamford Bridge was op 3-0 geëindigd.

Eden Hazard volgde, net als vorige week, de hele wedstrijd vanop de bank.

Napoli ging met 3-1 onderuit bij Red Bull Salzburg, het Oostenrijkse team dat in de vorige ronde Club Brugge had uitgeschakeld. De Italianen hadden de heenmatch vorige week wel met 3-0 gewonnen en stootten dus door.

Dries Mertens startte in de basis en zag Arkadiusz Milik na 14 minuten de score openen. Tien minuten later maakte Munas Dabbur gelijk. Halfweg de tweede helft zette Fredrik Gulbrandsen de thuisploeg op voorsprong. Mertens mocht kort voor affluiten gaan rusten. In de toegevoegde tijd maakte Christoph Leitgeb er nog 3-1 van.

Valencia ontsnapte tegen het Russische FK Krasnodar door het kleinste gaatje aan de uitschakeling. Goncalo Guedes maakte diep in de toegevoegde tijd gelijk nadat Magomed-Shapi Suleymanov in de 85e minuut de Russen op 1-0 had gezet. Valencia had de heenmatch met 2-1 gewonnen.

Later op de avond staan de vijf overige achtste finales op het programma. Het is onder meer uitkijken naar Arsenal, dat een 3-1 nederlaag tegen Rennes moet ophalen. Inter, zonder de geblesseerde Nainggolan, ontvangt Eintracht Frankfurt. In Duitsland werd het 0-0. De andere affiches zijn Benfica/Dinamo Zagreb (0-1), Slavia Praag/Sevilla (2-2) en Villarreal/Zenit (3-1).

bron: Belga