Duitser Germann neemt leiding over Audi Brussels

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belg Patrick Danau, die sinds 1 mei 2014 aan het hoofd staat van de Brusselse fabriek van de Duitse luxewegenbouwer Audi, gaat met pensioen. Dat is vernomen bij de directie van de fabriek. Danau zal op 1 april opgevolgd worden door de Duitser Volker Germann. Danau volgde ingenieursstudies elektromechanica in Gent en ging in 1978 aan de slag in de Brusselse fabriek, waar toen nog Volkswagens gebouwd werden. Van 1982 tot 1984 was hij verantwoordelijk voor de productie in de Volkswagen-fabriek in het Zuid-Afrikaanse Uitenhage. Danau hield nadien nog hoge functies aan in de Brusselse fabriek tot 2006. Daarna was hij onder meer hoofd van de productie in de VW-fabriek in het Duitse Emden en leidde hij ook nog de VW-fabriek in het Spaanse Pamplona.

Zijn opvolger Volker Germann was sinds 2016 directeur productie van de Audi-fabriek in het Chinese Changchun. Germann heeft een carrière van meer dan 30 jaar bij Audi en Volkswagen.

In de Brusselse Audi-fabriek loopt sinds september de e-tron van de band, de eerste volledig elektrische auto van de Duitse constructeur. Het was Danau die erin slaagde om de productie van die auto naar Brussel te halen. Audi investeerde voor de productie van de elektrische wagen honderden miljoenen euro in Vorst. De zowat 2.500 werknemers van de fabriek hebben zo werkzekerheid tot 2025.

bron: Belga