VIDEO. Trailer van documentaire over Madeleine McCann nu te bekijken

YouTube / Netflix

De langverwachte Netflix-documentaire over de verdwijning van Madeleine McCann komt er dan toch. Vandaag werd de trailer gelanceerd, morgen wordt de volledige documentaire op de wereld losgelaten.

Bijna twaalf jaar geleden, op 3 mei 2007, verdween Maddie McCann uit het vakantieappartement van haar gezin in de Portugese Algarve. Hoewel er de voorbije jaren tal van theorieën opdoken, waarbij zelfs de ouders verdacht werden, is er tot op heden geen enkel spoor van de destijds driejarige dochter van Kate en Gerry McCann.

Geloof in doorbraak

De zaak Maddie McCann is intussen uitgegroeid tot een van de meest mysterieuze verdwijningen ooit. Een documentaire kon dan ook niet uitblijven, en daar heeft Netflix nu voor gezorgd. In de achtdelige documentaire komen meer dan veertig mensen die betrokken waren bij het onderzoek aan het woord. Zo gelooft de Britse politieman Jim Gamble nog steeds in een doorbraak. “Ik geloof er nog steeds in dat we nog te weten gaan komen wat er met haar gebeurd is. Er is grote hoop dat nieuwe technologieën daar bij kunnen helpen”, klinkt het.

Sommige experts zijn er zelfs van overtuigd dat Maddie nog in leven is en zou ontvoerd zijn door mensensmokkelaars. “Mensensmokkelaars gaan meestal voor kinderen uit de lagere klasse in derdewereldlanden. Daar rekruteren die bendes vooral. Madeleine was dus van heel hoge waarde voor hen”, vertelt privédetective Julian Peribanez.

Ouders Maddie niet in documentaire

De ouders van Madeleine, Kate en Gerry McCann, weigerden om mee te werken aan de documentaire. Zij zien niet in hoe de documentaire kan helpen in het onderzoek. Wel integendeel. “We geloven niet hoe deze documentaire de zoektocht kan helpen. En aangezien de zaak momenteel onderzocht wordt door de politie, kan de documentaire het onderzoek zelfs vertragen”, klinkt het.

‘The Disappearance of Madeleine McCann’ is vanaf 15 maart te bekijken op Netflix.