Agfa: "We zijn optimistischer dan de resultaten weergeven"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij beeldvormingsgroep Agfa heeft CEO Christian Reinaudo woensdag toelichting gegeven bij de jaarresultaten. "In 2018 hebben we enorm veel gedaan om te investeren in de toekomst van het bedrijf. We hopen in de zeer nabije toekomst de vruchten van die investeringen te kunnen plukken." Zoals vooraf voorspeld, daalde de omzet van de Agfa-groep in 2018 met 8 procent. Daar is Reinaudo naar eigen zeggen niet gelukkig mee, maar hij wil ook niet spreken van een ramp. "Ik denk dat we dicht bij het einde van de omzetdaling van Agfa staan."

In 2018 werd volgens Reinaudo enorm veel gedaan om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen. "We hebben zwaar geïnvesteerd, want we geloven dat zowel Agfa HealthCare en Agfa in de zeer nabije toekomst kunnen groeien. Daarom is er meer optimisme dan de cijfers lijken weer te geven."

De langverwachte opsplitsing in de aparte entiteiten Agfa HealthCare en Agfa werd begin 2019 succesvol afgerond, maar over de precieze plannen van de groep met de HealthCare IT-tak kon Reinaudo nog geen duidelijkheid scheppen. "JPMorgan werd al geselecteerd als financieel adviseur, maar de voorwaarden van de samenwerking zijn nog niet gefinaliseerd. In de komende twee à drie maanden zullen de schaal en de timing van de operatie verduidelijkt worden."

bron: Belga